Produkter

Support

Tester

Android TV-box

Over-the-top TV

Film-on-Demand

Anlsut Mele MK954 som nätverksdisk till PC

 

När det uppstår behov av att kopiera mindre datamängder, enstaka filmer etc, till Mele-boxens lagringsenheter, kan det vara bekvämt att ansluta sig till boxen via nätverket för överföring. Här nedan får du ett exempel på hur det kan göras.

 

Vill man kopiera lite större volymer, fungerar USB-anslutningen på boxens baksida bättre. Anslut till PC i USB 3.0 (device) på boxens baksida så konfigureras den automatisk som en extern USB-disk i datorn. Sen är det både enkelt och snabbt att fylla boxen med media.

Använd appen WebDAV Server för att ansluta Mele som nätverksdisk

 

Leta reda på appen WebDAV Server (The Olive Tree) i Google Play och installera den i Mele boxen.

 

När du installerat den är det några inställningar du kan kontrollera och ändra efter önskemål.

 

Börja med att ange vilken nätverksanslutning du använder i Mele-boxen. Klicka på "Network interface" i appens setup meny och bocka i Wifi (default) eller Ethernet, beroende på hur du har anslutit Mele-boxen till dit nätverk

 

 

Därefter är det en bra idé att bestämma vilken mapp som ska öppnas som standard, när du ansluter via nätverket till boxen.

 

Det går enkelt att ändra vid behov, ska du huvudsakligen föra över filmer till en intern disk i Mele-boxen, så kan det vara praktiskt att välja hårddisken som startmapp.

 

Om du vill välja hårddisken som start-mapp, klicka på "Home directory" i appens setup-meny. Välj "Custom folder" i pop-up fönstret.

 

 

Välj alternativet "Custom folder" för att anpassa vilken startmappen du hamnar i när du ansluter till Mele-boxen via nätverksanslutning. Du hittar hårddisken i Mele-boxens filstruktur genom att klicka dig fram till;

 

/storage/sd1

 

och bekräftar valet genom att klicka på "Select"

 

(sda1 dyker bara upp i filstrukturen om du har installerat och initierat en hårddisk i boxen. Se instruktioner här:

 

 

 

Starta WebDAV Server och notera information om nätverksadress som du använder när du vill ansluta Mele-boxen som en nätverksdisk till en PC.

 

Du ser även vilken filmapp som WebDAV kommer att visa som innehåll i nätverksdisken, ex. /storage/sda1 (Inbyggd hårddisk)

 

Därefter är boxen klara att anslutas till via nätverket. Nedan följer kortfattad beskrivning hur det ser ut i Windows när du ansluter en nätverksenhet.

 

Öppna Utforskaren i datorn och klicka på "Anslut nätverksenhet"

 

Välj Bokstav för nätverksdisken och ange nätverksadressen och post (8080) för anslutningen. Klicka på slutför.